Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er full vinterbekledning anbefalt av dere, da det er midt på sommeren?
Selv om det er sommer i lavlandet, foregår turene i høyfjellet der vi befinner oss store deler av dagen på ca. 2000moh, været skifter raskt og en kan oppleve alle årstider på en dag.
Dersom en må være lengre i fjellet enn planlagt, har god bekledning veldig mye å si.

Hva er gode sko?
Halvhøye fjellsko med en solid såle som er vanntette og godt inngåtte.
I Jotunheimen går du enten på stein eller bre, det er veldig få turer som går i myke daler.  Skotøyet er avgjørende for hvordan din opplevelse blir.

Er det aldersgrenser på turene?
Vi har ingen absolutte aldersgrenser.
Galdhøpiggturene er den mest barnevennlige turen, en motivert og sprek 5 åring har større utbytte og glede av turen enn en slapp og umotivert 13 åring. Her er det opp til dere foreldre hva dere tenker i forhold til deres barn. Av sikkerhetsmessige hensyn må barna være turvante og i stand til å gå selv og ikke sitte i bæremeis.

Anbefaler dere og ta med hunder til Galdhøpiggen?
Nei. Vi anbefaler at dere går på andre turer med hundene, da det er bare stein og bre i Jotunheimen, noe som ikke er optimal dyrevelferd.

Hvor mye mat og drikke må vi ha med?
Ta med godt med mat og drikke på turene, når du er fysisk aktiv i en lengre periode har du behov for mer påfyll av væske og næring enn du har til vanlig. Du må også tenke at du må ekstra mat til en eventuell nødsituasjon.

Hvor mange kan vi være i taulaget?
På turene til Galdhøpiggen er vi maksimalt 15 deltagere pr fører, det vil si ikke flere enn 15 i taulaget. På andre turer er vi ofte færre. Turene til Store Skagastølstind og Store Austanbotntind er vi bare 2 deltagere pr fører.