Kalven

Ryggen som presser seg opp i bremassivet mellom leirbreen og Smørstabbreen kalles Kalven.
Turen, litt avhengig av rutevalg, er 13 km t/r. Turen fordeler seg over 750 høydemeter.

Turen starter ved parkeringsplassen utenfor Krossbu turisthytte. Herfra sikter vi oss inn på Leirbreen. Vel oppe ved Leirbreen tar vi på oss breutstyr, og gjør klar for brekryssing. Kursen settes mot Smørstabbreen, og vi går inn på sørsiden av Kalvenmassivet. Fra Smørstabbreen og opp på ryggen er det bratt, men fin sti som fører oss opp til 1800 moh. Herfra går ruta østover i retning Midtre Kalven 2030 moh. Fra Midtre Kalven til Austre Kalven 2034 moh er det knapt 200 m i luftlinje. På godværsdager, har vi god utsikt over hele ruta bortover ryggen – den ser spennende og morsom ut. Selv om det er luftig på sørsiden av Kalven, er det lett teknisk grad. Ved krevende forhold, eller nervøst turfølge tar vi gjerne frem tauet og gjør turen trygg og komfortabel. Vel fremme på Austre Kalven tar vi gjerne en god pause og nyter utsikten til Smørstabbmassivet i nordøstlig retning og Fanaråken og Hurrungane i sørvestlig retning.

Turen egner seg som familieturer, gruppeturer f.eks vennegjenger og bedrifter. Anbefalt aldersgrense er 10 år.

Billetter kjøpes ved å sende forespørsel på mail, jotunheimenarrangement@gmail.com

Pris:
2000,- pr. pers. ved minimum 4 gjester.
Ved større grupper, ta kontakt.


Comments are closed.