Store Austanbotntind

Hurrungane

Kåret til Jotunheimens fineste tur!

Turen til Store Austanbotntind er en krevende tur med flere utsatte og eksponerte partier som til sist blir belønnet med en fantastisk utsikt.

Store Austanbotntind

Kåret til Jotunheimens fineste tur av Morten Helgesen, forfatter av: “Norges fjelltopper over 2000 meter”.

Turen til Store Austanbotntind er en krevende tur med flere utsatte partier. Dette er en av de 2000 meter-toppene i Jotunheimen med kortest anmarsj, og turen beregnes som en lang dagstur. Selve toppen ligger på hele 2204 moh og har en fantastisk utsikt. Vi starter på Berdalsbandet ca 1300 moh.

Denne turen er aktuell i tidsrommet mai/juni – august. Tindevegen mellom Turtagrø og Årdal må være åpen.

Utstyr som kreves er gode fjellsko samt klær for ferdsel i høgfjell. Vi stiller med alt av sikringsutstyr som sele, isøks, stegjern og tau. Vi er aldri mer enn 2 deltagere pr fører.

Varianter:

Normalruta:
1 person: 6000,-
2 personer: 3500,- pr person.

Traversen:
(Sørryggen, toppen og nordvestryggen)
1 person: 7000,-
2 personer: 4500,- pr person.

Austanbotntindtraversen er den fineste måten å oppleve Austanbotntindane på. Turen starter samme sted som normalruta men man sikter seg inn på den sørligste toppen i Austanbotntindmassivet, S2 på 2042m. Like før toppen av S2 er det sikring på, og herfra blir det mye fin og luftig klatring opp mot grad 3 opp over Søre Austanbotntinden og til Store Austanbotntinden. Man får også en kort rappell ned fra en pinakkel mellom Søre og S2. Fra toppen av Store Austanbotntinden følger man normalruta ned og får med seg Vestre og Vestrasta Austanbotntinden.

Selv om man kan møte på folk som går traversen samme dag så er denne ruta langt mindre trafikkert enn normalruta på Austanbotntinden. Traversen kan også gåes motsatt vei, men da blir den noe mer krevende klatremessig (opp mot grad 3+). Totalt tar denne turen normalt 10 – 14 timer og man får med seg 6 topper over 2000m.


Innføringskurs 2-3 timer 700,- (ved behov).

Comments are closed.