Torfinnstraversen

Torfinnstraversen er en storslått og utrolig morsom klatretur helt sør i Jotunheimen. Turen går fra Torfinnsbu, en koselig hytte ved Bygdin som nylig har blitt kjøpt og gitt til DNT. Ruta tar deg opp mot Torfinns-massivet og inn i ei imponerende renne som fører oss helt til topps på Øystre Torfinnstinden (2120m). Opp her er det en del klyving som etterhvert blir ganske så luftig. Det er først på toppen av Øystre vi tar i bruk klatreutstyret for å komme oss videre til neste topp, Midtre Torfinnstinden (2112m), som er en av Norges mest krevende 2000-metringer da tau kreves på nesten alle ruter opp. Fra Øystre må vi rappellere ned ett stykke for å komme oss ned i det 100m dype skaret mellom de to toppene. Det blir en del klyving og småklatring videre opp til Midtre og tre tøffe rappeller ned til neste skar til dagens siste topp, Vestre Torfinnstinden (2090m). Fra skaret mellom Midtre og Vestre er det mer klyving og litt klatring før man står på toppen og kan se tilbake på Torfinnstindane vi har brukt dagen på.

Selve klatringa på denne turen er overkommelig for de aller fleste og er gradert mellom grad 2 og 3. Turen inneholder totalt fire luftige rappeller med ulike momenter som gjør at dette blir en fullkommen og spennende tur. Det anbefales også å legge inn ei natt eller to på idylliske Torfinnsbu, eller i telt like ved for å gjøre turen komplett!

Pris: 7000,- ved en deltaker. 4500,- ved 2-3 deltakere.

Comments are closed.