Snøhettatraversen

Snøhettatraversen er en spektakulær travers mellom Vesttoppen og Stortoppen i hjertet av Dovrefjell. Turen starter fra Snøheim på 1474m. To timer seinere står man på Vesttoppen (2253m) og man gjør klar til en lang rappell ned til skaret mellom Vesttoppen og Hettpiggen. Hettpiggen (2261m) er kjent som en av Norges vanskeligste 2000-metringer da det er klatring opp uansett hvilken vei du kommer. Det er ikke spesielt krevende klatring på tørt føre (grad 3+), men god og svært moro klatring som blir ganske luftig opp mot toppen. Fra Hettpiggen blir det nye luftige rappeller ned til skaret mellom Hettpiggen og Midttoppen (2278m). Det meste av klatringen er nå unnagjort og det som gjenstår er noe klyving opp til Midttoppen før man fortsetter til Stortoppen (2287m), Norges høyeste fjell utenfor Jotunheimen.

Turen kan også gjøres motsatt vei, men da blir det både mer klatring og mer krevende klatring (grad 4+). Snøhetta er en værutsatt topp og det kan være vintervær midt på sommeren, men i fint og tørt vær er dette en av de flotteste høyalpine traversene Norge har å by på. Totalt tar turen 9-10 timer.

Pris:
1 person: 7500,-
2 personer: 5000,- pr. person

Deltakerne uten klatreerfaring kan ta et innføringskurs dagen i forvegen, dette koster 700,- pr. person. Anbefalt aldersgrense er 15 år.

Fellesutstyr vi stiller med:
Klatretau, kiler, slynger, taubrems, binners og diverse klatreutstyr. Dette fordeles på sekkene til deltakerne, du må derfor ha en overkapasitet på sekken din, og stille med sekk på minimum 35 liter.

Alle utstyres med:
Klatresele, hjelm, isøks og stegjern.

Comments are closed.