Blåistur

Isbretur – blåis

Bøverbreen.

Advarsel: En tur på blåisen kan gi store opplevelser!

En brevandring på Bøverbreen tar vanligvis rundt 5 timer. Startpunktet er ved Krossbu turisthytte. Det tar vanligvis en drøy 1 time å gå fra Krossbu til vi er framme ved brekanten. Det blir en pause her mens vi tar på oss breutstyr, og første del av matpakka går med her.

Bøverbrean er ei brearm av Smørstabbreen. Breen er omkranset av store fjell som Storebjørn 2222 moh og Skeie 2119 moh for å nevne noen, og strekker seg ca 1 mil frå Krossbu.

På denne turen oppsøker vi det som ser spennende ut, så rutene kan variere fra dag til dag – vi er alltid på jakt etter fantastiske blåisformasjoner! Det er gir et spesielt inntrykk å bevege seg på isen, tidligere gjester har beskrevet det som å gå inn i et postkortmotiv.

Utfordringene på turen prøver vi å tilpasse gruppa som godt som det lar seg gjøre, dette er viktig for at det skal bli en hyggelig tur for alle som er med.

Vi stiller med nødvendig breutstyr som stegjern, øks, hjelm og sele. Du må kle deg godt, og ha gjerne med et skift i sekken i tillegg. Skallbekledning og jakke med dun eller primaloft er en sikker vinner.

Hjertelig velkommen med på en hyggelig tur 🙂


Priser:

Priser for turer der du kjøper enkeltbilletter:

Voksne: 1100,-. Barn: 900,-

Billetter kjøpes ved å sende forespørsel på mail, jotunheimenarrangement@gmail.com

Gruppepriser:
2 – 8 personer 6000,-

For turer med flere deltakere, ta kontakt med oss.

Comments are closed.