Uranostraversen fra sør

En av Jotunheimen sine fineste tinder på hele 2157moh. Vi går ryggen fra sør og retur over Uranosbreen

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestnytt/201708/DKOP98081617#t=1m53s

Uranostinden (travers fra sør)

Rute: Vi følger stien fra koldedalen og inn mot Urdalsvatnet før vi tar av stien opp mot Uranostinden S2. Kort før toppen smalner eggen av og går en halvmeter ned i et hakk, her er det litt luftig og en må opp et lite klyveparti før en når toppen på Uranostinden S2.

Videre følger vi eggen ned fra Uranostinden S2 til S1, et relativt lett parti i ei steinrøys. Fra S1 kommer en raskt til selve toppstøtet opp til Uanostinden, den berømte eggen, ca. 150m lang, som er smal og veldig skarp. Først består ruten av litt klyving/klatring på en kort egg før en får noen passasjer som må omgås og passeres. Etter disse passeringene kommer den berømte eggen på 4-5m spiss som en kniv med stupbratte fjellsider på begge sider. Eggen forseres med et godt tak rundt kanten og en del fotfester. Lengre opp i eggen vil det utarte seg til og bli en bratt trappelignende opplevelse før eggen blir bredere og slakere det siste stykket opp til toppen av Uranstinden.

Fra toppen følger vi steinura ned før vi tar tilbaketuren over breen. Deltakerne må påregne: Klyving og lett klatring på løpende sikring. Denne turen er aktuell i tidsrommet mai/juni – september/oktober. Veien inn Koldedalen må være åpen.

Pris:
1 deltaker: 6000,-  
2 deltakere: 3500,- pr person

3 – 4 deltakere: 3000,- pr person
Større gruppe: Ta kontakt. 

Deltakerne uten klatreerfaring kan ta et innføringskurs dagen i forvegen, dette koster 700,- pr. person ved minimum 3 deltakere. Anbefalt aldersgrense er 15 år.

Fellesutstyr vi stiller med:
Klatretau, kiler, slynger, taubrems, binners og diverse klatreutstyr. Dette fordeles på sekkene til deltakerne, du må derfor ha en overkapasitet på sekken din, minimum 35 liter.

Alle utstyres med:
Klatresele, hjelm, isøks og stegjern.

Comments are closed.